Er dit kodeord stærkt nok? Sådan sikrer du dig større netsikkerhed

0 Shares

Hackere bliver bedre og bedre til at omgå dine koder på nettet. Derfor er det vigtigt, at du forholder dig til, hvordan du beskytter dine konti imod hackerangreb. Det duer ikke at nøjes med simple koder, da det kun vil tage garvede hackerne få øjeblikke at komme forbi dem.

Din adgangskode er din bedste ven, hvis du ønsker at højne din sikkerhed på nettet, men den kan også ende med at blive din værste fjende, hvis du ikke sørger for at være omhyggelig, når du vælger dit kodeord. Der er helt klare standarder og anbefalinger for, hvordan man sørger for at holde hackere ude af ens private konti på både sociale medier, mails og andre personlige tjenester. Men hvordan lyder de generelle retningslinjer, hvis man spørger eksperterne til råds?

En nyere undersøgelsen fra AO.com har vist, at der fortsat er rigtig mange mennesker, der simpelthen arbejder med for lette kodeord. Den første metode til at holde hackerne væk fra din konto er ved at være mere opfindsom. Du bør simpelthen droppe at lade dig inspirere af dit privat liv, når du laver adgangskoderne. Hvis du vil undgå at få uventet besøg i din private indbakke, så skal undgå at lade dig inspirere af følgende ting, når du opretter din kode:

1.    Dit navn
2.    Din samlevers navn
3.    Navnet på dit kæledyr
4.    Navnet på gaden, du voksede op på
5.    Dit yndlingsrejsemål
6.    Dit favorithold i sportsgrene

Det er faktisk langt fra os alle, der er så kreative, som vi går rundt og tror.AO.com har samlet de 10 kodeord, som fleste af os brugte i 2017. Her kommer de:

123456
123456789
qwerty
12345678
111111
1234567890
1234567
password
123123
987654321

Du skal altså ikke lade dig inspirere af verdens mest brugte kodeord, hvis du vil holde hackere ude. I undersøgelsen som AO.com har stået bag, viste det sig, at det kun tog hackere et enkelt sekund at knække de her lette koder. Så eksperterne anbefaler, at vi skal være kreative, når vi konstruerer kodeord. Hvis du ønsker et sikkert kodeord, så anbefaler de, at du altid bør sammensætte din kode af tre forskellige ord, som på ingen måder kan forbindes med hinanden. Du kunne for eksempel vælge kodeordet ”Geografitraktorelevator” – dette vil helt sikkert vil volde hackerne problemer, da det er et kodeord med tre helt forskellige ord, som er taget fra hver sin verden. Hvis du vil højne sikkerheden endnu mere, kan du tilføje nogle tilfældige tal undervejs i kodeordet.

Eksperternes budskab er altså såre simpelt – det handler om at hitte på unikke koder. Det er den absolut sikreste metode til at holde potentielle hackere ude. De bedste adgangskoder er altså i virkeligheden dem, du også selv har svært ved at huske.

Også de store virksomheder tager truslen om hackere alvorligt. Derfor bruger de også mange penge på at sikre, at du er i trygge hænder, når du vælger at handle hos dem eller bruge deres tjenester. Facebook-konti er blandt den type af konti, der indimellem bliver overtaget af hackere. De fleste kender sikkert nogle fra eget netværk, der har været udsat for hacking. Derfor anbefaler eksperter hos Facebook, at vi skruer helt op for sikkerheden, når vi bruger deres tjeneste. Kringlede formuleringer er altså et af redskaberne et ordentligt kodeord.

Der er også andre industrier, der tager truslen om hackere meget alvorligt, da det i sidste ende kan koste troværdigheden for en virksomhed, hvis hackere skaffer sig adgang til personfølsomme oplysninger. Spilleindustrien er blandt virksomheder, der virkelig gør noget aktivt for at holde deres platforme sikre. Hos Pokerstars bruger de et meget intelligent sikkerhedssystem, der hedder RSA Security. Sikkerhedssystemet skal sørge for, at dine oplysninger er sikret, når du spiller online. Når du tilmelder dig som spiller hos Pokerstars, så modtager du et kort med unikke adgangskoder, således at din adgangskode aldrig bliver genbrugt. Du kender allerede systemet fra Nem-ID, når du for eksempel skal logge ind på din e-boks og tjekke din post fra myndighederne.

Der handler altså om så hurtigt som muligt at få erstattet de simple kodeord, hvis du ikke vil have, at hackere får adgang til dine personfølsomme oplysninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *