Hvornår skal iværksættere låne penge?

0 Shares

Når det kommer til at låne penge, er der ofte stærke holdninger til det. Nogle mener, at man idiot, hvis man sætter sig i gæld, mens andre mener, at gæld er nødvendigt for at udvikle ens virksomhed.

I sidste ende kommer det helt an på, hvad du låner penge til. Hvis du har en klar vision med din virksomhed, og du ved, at du ikke kan udvikle den, medmindre du bruger x antal kroner på markedsføring, så kan det være nødvendigt at låne penge.

I den optimale verden kan du gå ned i banken og låne penge til din virksomhed. Ofte er verden ikke optimal, da banker sjældent har lyst til at låne penge til nystartede virksomheder. Det er noget, som mange selvstændige er rasende over, men sandheden er, at de fleste nystartede virksomheder, lukker inden for det første år, og banken kommer derfor aldrig til at se sine penge igen.

Her sammenligner nogle banker med VC (venturekapital), som gerne låner penge ud til risikofyldte projekter, men det er ikke en fair sammenligning. For banken låner dig penge mod en relativ lav rente, hvor en VC ofte tager en stor andel af din virksomhed. Hvis det går godt, tjener de mange penge og ellers tjener de ingen. Hvis en bank lånte penge ud til en lav rente uden nogen form for belønning, så ville de ende med at tabe penge, da VC regner med, at de fleste virksomheder ikke tjener dem penge.

Men det betyder ikke, at du kun kan lave forretning, hvis du har en VC i ryggen. Ofte skal du vise dit værd, før du står i en situation, hvor de kigger din vej.

Hvor kan du låne penge?

Det betyder, at du skal finde ud af, hvor du kan låne penge, hvis det er din eneste mulighed for at udvikle din virksomhed. Start med at find ud af om det er din eneste mulighed ved at lave en forretningsplan.

Hvis du kommer frem til, at du skal låne penge for at udvikle din virksomhed, så skal du til at vende alle sten. Har du et hus, hvor du kan refinansiere dit lån og dermed få noget kapital? Har du venner eller familie, som du kan låne penge af? Kan et midlertidig forbrugslån, skabe kapital så du kan tjene penge?

Hele tiden skal du overveje, om en kapitalindsprøjtning, kan give dig hurtige vækst og indtjening. For hvis det er tilfældet, kan man ikke engang sige, at et forbrugslån ville være en dårlig idé. Men det er klart, at der er stor risiko forbundet med det, og det er kun dig, som kan vælge, om du vil tage den risiko.

Når du låner penge, skal du altid finde ud af, hvad det vil koste dig. Det kan du bruge en låneberegninger til som denne.

Som iværksætter vil der altid være en risiko for, at din forretning ikke går, men samtidig bliver du nødt til at tage en vis form for risiko, hvis du vil have succes.

Held og lykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *