amp wordpress accelerated mobile pages

AMP WordPress plugin opsætning og guide – Accelerated Mobile Pages

0 Shares
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Google kommer hele tiden med nye tiltag, hvor det relativt nye projekt er AMP. Ved korrekt opsætning af AMP i WordPress, vil du opnå bedre placeringer i søgeresultaterne for mobilbrugere.

Hvad er AMP (Accelerated Mobile Pages)?

Formålet ved Accelerated Mobile Pages projektet, er at lade mobilbrugeren indlæse hjemmesider på ingen tid. Dette er på grund af at internettet er langsomt for størstedelen af befolkningen, fordi denne del benytter sig af mobildata, som typisk er 2G og nogle gange 3G. For at forbedre hastigheden ved indlæsning af hjemmesider, er det meget begrænset for modifikationer i HTML-delen på sin hjemmeside, når man gør brug af AMP. Fancy design er altså blevet tilsidesat for hastighed.

AMP sider ser ikke ud af særlig meget, fordi de er blevet strippet for alt unødvendig kode og indeholder kun det mest nødvendige; indholdet. Det er derfor ikke muligt at benytte sig af alle typer annoncenetværk og ligeledes programmer til opsamling af data. Da det i sagens natur er et projekt af Google, er Google Adsense og Google Analytics muligt at bruge.

Derudover vil du kunne finde et lille AMP logo i søgeresultaterne med et dertilhørende lille lyn, som indikerer en hurtig hjemmeside for brugerne og vil i løbet af det næste tid blive et standard valg for mange mobilbrugere, fordi de er blevet vent til logoet og betydningen af en hurtigere hjemmeside.

amp eksempel

AMP er meget lig et lignende initiativ fra Facebook, der lader brugerne åbne nyhedsartikler via Facebook Appen, som loader markant hurtigere end de den normale side, fordi det er Facebook selv som hoster indholdet på deres server som betyder ingen reklamer og andet “snavs”.

Hvordan fungerer AMP?

AMP er et framework og kan ses i sammenhæng med en responsive side, der en version med en del ændringer i forhold til den originale version. Det er ikke muligt at lave kontaktformularer eller gøre brug af CSS, som er med til at gøre AMP siderne strømlinet og helt strippet.

Det kan opdeles i følgende tre dele:

 • AMP HTML: Standard HTML udvidet med AMP-attributter. Hvis du har kendskab til HTML vil det være en leg for dig at arbejde med AMP.
 • AMP JS: JavaScript framework til mobilsider. Det er ikke muligt at benytte eget JavaScript, så man er begrænset til et lille bibliotek af JavaScript.
 • AMP CDN: Et Content Delivery Network, der optimerer dine sider til AMP.

Google cacher en version af din side på deres servere, som er en del af grunden til en hurtig indlæsning af siden for brugerne. Google tjekker hele tiden op på den rigtige kilde, så dine ændringer vil selvfølgelig blive en del af den version Google har gemt på deres servere.

Du kan læse mere vedrørende AMP projektet her.

Fordele og ulemper ved AMP

Selvom bedre placeringer i SERP og markant hurtigere indlæsning af din eksisterende side, skal du tage stilling til de ulemper som er ved skiftet til AMP.

Fordele ved AMP

 • Bedre placeringer i SRP
 • Øget CTR
 • Forøget brugeranvendelighed for mobilbrugere

Ulemper ved AMP

 • Begrænset
 • Mindsker reklameindtægter
 • Google Analytics er eneste godkendte værktøj

Guide: Opsæt AMP i WordPress

Når du skal implementere AMP på din nuværende WordPress installation, vil du komme til at have to versioner af den samme side. Helt rolig – du vil ikke komme i problemer med Duplicate Content, da Google har styr på disse to versioner og vil endda belønne den ene version som er optimeret til mobile søgninger.

Din nuværende side:

dinhjemmeside.dk/blog-indlæg/

AMP-version af din side:

dinhjemmeside.dk/blog-indlæg/amp/

For at komme i gang med AMP på din WordPress, skal du søge efter “Accelerated Mobile Pages” under plugins, og vælge det plugin af Ahmed Kaludi, Mohammed Kaludi. Du kan hente det her: AMP for WP – Accelerated Mobile Pages

Accelerated Mobile Pages wordpress plugin

Efter du har installeret og efterfølgende aktiveret pluginnet kræves det, at du installerer det officielle AMP plugin fra Automatic. Dette siger du ja til.

Du har nu mulighed for at lave diverse ændringer ved din AMP side, men udvalget af muligheder er ikke særlig stort, som jeg tidligere har forklaret grunden til. Du får mulighed for at tilføje din Google Analytics kode, så du kan tracke dine brugere på din AMP side. Dette er nødvendigt på grund af siden bliver hostet af Google, og du ellers ikke vil have adgang til sidens data.

plugin opsætning

Derudover kan du vælge om brugerne skal have mulighed for at dele indholdet, indsætte egne Google Adsense reklamer, tilføje et standard billede til strukturerede data og oversætte frontenden.

Valider AMP sider

Efter du har opsat AMP i WordPress, kan du tjekke om det er blevet installeret korrekt. For at gøre dette skal du have en Google Search Console konto, som er et godt værktøj til at fejlfinde dine sider i Google, se evt. fejlkoder på sider, placeringer i søgeresultater på specifikke søgeord og andre brugbare funktioner.

amp wordpress validering

Det er vigtigt at være opmærksom på validiteten af AMP, hvis du foretager større ændringer på din side eller krævende opdateringer. Du kan se statusen af AMP på en vilkårlig side ved at indsætte linket her: https://search.google.com/search-console/amp

Hastighedsforbedring ved AMP

Jeg har selv opsat AMP på Alexanderleohansen.dk, hvor jeg har testet hastigheden på et vilkårligt indlæg. Som du kan se herunder, er perfomance grade steget fra 76 til 86, som primært skyldes det store fald i request. Dette er netop på grund af begrænsningerne ved AMP, som fuldstændig fjerner al unødvendig kode.

wordpress hastighed
Et vilkårligt indlæg på Alexanderleohansen.dk med en fornuftig hastighed på 372 ms
amp wordpress hastighed
Størrelsen på samme indlæg er blevet reduceret med 75%, 39 færre request og loadtiden er reduceret med 40%.

2 tanker om “AMP WordPress plugin opsætning og guide – Accelerated Mobile Pages”

 1. Vi udbetaler op til 100.000 Kr. for din Brugte bil. Vi modtager gerne henvendelser fra hele landet. Afregner kontant, straksoverførsel eller MobilPay, henter gratis, samt afmelder din bil gratis som en ekstra service. Så tøv ikke. Ring til os på Tlf. 27 17 20 47 eller få tilsendt et tilbud på din brugtebil. Vi er godkendt statsautoriseret motorkontor. Sælg ikke før du har snakket med os

  Vi modtager alle slags biler: Personbiler, Varebiler, Skrotbiler , Skadede og defekte biler, 4×4-hjuls, Biler uden afgift, ATV’er Leasingbiler Motorcykler mv.
  http://www.skrotpriser.com Danmarks Højeste Skrotpræmie 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *